Історико-правовий аспект розбудови державного управління у Волинському воєводстві - Пащук, Т. (Історико-правовий часопис, 2013)
У статті проведено комплексне вивчення процесів і явищ, пов’язаних зі становленням, організацією та головними напрямами діяльності державного управління у Волинському воєводстві міжвоєнного періоду.Польська влада міжвоєнного періоду в ставленні до українців керувалася засадами забезпечення цілісності держави й блокування автономічних прагнень українців, гарантування полякам домінування, придушення будь-яких антидержавних замахів, пошуки порозуміння на умовах асиміляції українців і визнання ними територіальної цілісності Польщі.