Правовий аналіз причин трудових розбіжностей - Сокол, М. (Історико-правовий часопис, 2013)
У статті розкрито основні причини розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин. Проаналізовано норми законодавчих актів та дані статистики, на основі яких визначено чотири основних групи причин, що спонукають до виникнення колективних трудових спорів, і наведено можливі шляхи запобігання виникненню конфліктних ситуацій.