Формування суддівського корпусу в Україні та Польщі: порівняльно-правовий аналіз - Кравчук, В. (Історико-правовий часопис, 2013)
У статті проаналізовано вітчизняне та польське законодавство про судоустрій і статус суддів, узагальнено наукові підходи до розуміння категорії «суддівський корпус» у конституційному праві України та Польщі, розглянуто процедури обрання й призначення суддів на посади. Обґрунтовано висновок про те, що суддя є центральним суб’єктом судової влади.