Щодо змісту сучасної політики у сфері боротьби зі злочинністю, пов’язаної із забезпеченням особистої безпеки засуджених - Колб, І.; Пришко, І. (Історико-правовий часопис, 2013)
Протидія злочинності в місцях позбавлення волі, зокрема забезпечення права засуджених на особисту безпеку, і процес розвитку кримінально-правової політики вимагає внесення відповідних коректив у здійснення оперативно-розшукової політики. Проаналізовано особливості, які характерні для сучасної оперативно- розшукової політики України в установах позбавлення волі та які пов’язані із забезпеченням права засуджених до позбавлення волі на особисту безпеку.