Щодо поняття криміналістичної характеристики злочинів - Лук’янчиков, Є. (Історико-правовий часопис, 2013)
У науковій статті розкрито сутність кримінально-правової, кримінологічної, оперативно-розшукової характеристик злочину та на цій основі зроблено висновок, що криміналістична характеристика злочинів, використання якої може задовольнити як потреби науковців при розробці рекомендацій для розкриття злочинів, так і практичних працівників оперативних апаратів, які застосовують ці рекомендації.