Сутнісно-функціональний аналіз категорій громадського порядку та громадської безпеки - Ширшикова, Р. (Історико-правовий часопис, 2013)
У статті розкрито сутність понять громадського порядку та громадської безпеки, мета яких – підтримка особистої безпеки громадян, забезпечення нормальних умов для функціонування державних і громадських організацій, проаналізовано їх структуру й функції, а також на основі порівняльного аналізу окреслено спільні та відмінні риси визначених категорій.