Підприємство як цілісний майновий комплекс: суб’єкт чи об’єкт прав? - Ковальчук, В. (Історико-правовий часопис, 2014)
Підприємство як цілісний майновий комплекс є тим правовим явищем, яке не має однозначного трактування у юридичній літературі, що зумовлено неточною регламентацією його правового статусу у чинному законодавстві України. В статті висвітлюються законодавчі колізії у правовому статусі підприємства як цілісного майнового комплексу, що є наслідком характеристики підприємства і у якості суб’єкта, і у якості об’єкта прав.