Дія в часі кримінально-правових норм, які передбачають відповідальність за зловживання впливом - Лащук, Н. (Історико-правовий часопис, 2015)
Досліджено співвідношення раніше чинних норм, що передбачали відповідальність за зловживання впливом та відповідної законодавчої новели, а також їх темпоральну дію. Констатовано необхідність перегляду вироків щодо осіб, які раніше вчинили діяння, що нині охоплюються ст. 369-2 КК України, але були засуджені за одержання хабара. Автор доводить, що у внесенні змін щодо норм, які регулюють кримінальну відповідальність за «лобізм», немає жодної системи; у результаті безсистемності внесення змін у досліджувані норми кримінальна відповідальність то посилювалася, то пом’якшувалася; збільшився обсяг криміналізації щодо зловживання впливом (коло діянь, за які передбачається кримінальна відповідальність, перелік осіб, які можуть бути суб’єктами цього злочину).