Соціальна політика у територіальній громаді: актуальні питання реалізації в умовах формування соціальної державності - Дробуш, І. (Історико-правовий часопис, 2015)
В статті досліджується поняття соціальної політики та процеси її трансформації на місцевий та регіональний рівні. Автор обґрунтовує необхідність модернізації основних напрямів реалізації соціальної політики на рівні територіальних громад, спрямованої на реальне життєзабезпечення населення відповідної території комплексом матеріальних благ та соціальних послуг, тим самим забезпечуючи реалізацію соціальної функції місцевого самоврядування та подальший розвиток України як соціальної держави.