Проблеми становлення інститутів громадянського суспільства в Україні: перспективні шляхи вирішення - Лаба, О. (Історико-правовий часопис, 2015)
У статті проаналізовано проблеми становлення інститутів громадянського суспільства в Україні та запропоновано шляхи їх вирішення. Обґрунтовано позицію, що в реальному суспільному житті громадянське суспільство та правова держава є взаємопов’язаними інститутами, функціонування яких забезпечується верховенством закону, що надійно гарантує та захищає права і свободи громадян. На основі інтеграції зусиль громади і держави в Україні має бути сформовано інституційну партнерську систему «держава – громадянське суспільство».