Кримінологічна характеристика злочинності неповнолітніх осіб жіночої статі в Україні - Карпінська, Н. (Історико-правовий часопис, 2015)
У статті здійснено комплексний аналіз злочинності неповнолітніх осіб жіночої статі, який передбачає характеристику показників злочинності у порівнянні з показниками злочинності в цілому, а також злочинності неповнолітніх та злочинності жінок. Автор стверджує, що зниження рівня злочинності неповнолітніх в цілому, і неповнолітніх жіночої статі зокрема, яке спостерігається протягом останніх років має певний кореляційний зв’язок зі зниженням абсолютної кількості та питомої ваги неповнолітніх у цілому та неповнолітніх жіночої статі, зокрема, в загальній кількості населення та загальній кількості населення жіночої статі. Встановлено, що для забезпечення більш точної і повної характеристики основних кримінологічних показників злочинів, що вчинюються неповнолітніми жіночої статі, у подальших дослідженнях необхідно на державному рівні узгодити та вдосконалити статистичну звітність щодо неповнолітніх жіночої статі, яка надається Держкомстатом України, Міністерством внутрішніх справ України та Державною судовою адміністрацією України.