Система кримінально-правової протидії втручанню в діяльність працівників правоохоронних органів - Кваша, О.; Ізай, І. (Історико-правовий часопис, 2015)
У статті досліджуються питання диференціації кримінальної відповідальності за втручання в діяльність працівників правоохоронних органів. За результатами дослідження визначено поняття системи кримінально- правової протидії втручанню в діяльність працівників правоохоронних органів, встановлено зв’язки між складовими елементами такої системи та виявлено недоліки її законодавчої побудови в частині відсутності конкретизації окремих понять, таких як «втручання», «вплив у будь-якій формі». На підставі отриманих результатів сформульовано пропозиції по вдосконаленню ст. 343 КК України.