Вплив права Європейського Союзу на сучасні системи джерел права Чеської Республіки та України - Клабан, В. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті здійснюється аналіз сучасних систем джерел права Чеської Республіки та України в контексті деяких євроінтеграційних змін, з’ясовується стан адаптації цих систем до джерел права Європейського Союзу.Констатується відповідність системи джерел права Чеської Республіки європейським правовим стандартам. Сучасна система джерел права України не завжди відповідає європейським правовим стандартам, хоча у значну кількість нормативно-правових актів та інших джерел права вже внесені відповідні зміни. Проте, і до нині адаптація законодавства здійснюється несистемно. Нагальною є і потреба у створенні спеціалізованого органу, який би здійснював цілеспрямовану євроадаптаційну роботу та правовий моніторинг у цій сфері.