Політичні права та свободи людини і громадянина в Україні: поняття, види, характеристика - Федоренко, В. (Історико-правовий часопис, 2016)
Стаття присвячена розкриттю сутності та змісту політичних прав і свобод людини в Україні в конституційних реаліях сьогодення. Саме вони визначають зміст конституційно-правового статусу людини як політично активного громадянина. Свавільні порушення владою громадянських і політичних прав людини, зокрема, права на участь в управлінні державними справами стали визначальною причиною більшості революцій, включаючи Революцію гідності в Україні. Здійснюється характеристика конституційних політичних прав громадян.