Бенедикт Карпцов - Кобилецький, М. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті висвітлюється наукова та професійна діяльність відомого дослідника та засновника німецької науки кримінального та кримінально процесуального права Бенедикта Карпцова. Праця Бенедикта Карпцова «Practica nova» вважається однією з найкращих юридичних праць Європи періоду раннього нового часу.Заслуга Карпцова полягала у поєднанні традицій німецького права, зокрема кримінального процесу за кодексом Карла V «Кароліна» та Саксонським процесуальним правом. Проаналізовано найвідоміші наукові праці Бенедикта Карпцова. Показано вплив праць Бенедикта Карпцова на кодифікацію українського права. Праці Бенедікта Карпцова використовувались у судах Києва, Львова та судах інших українських міст України, що володіли магдебурзьким правом.