Спеціально-кримінологічне запобігання насильницьким злочинам щодо неповнолітніх - Гусак, А. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті проведено аналіз спеціально-кримінологічного запобігання злочинності щодо неповнолітніх. Зроблено висновки щодо визнання кримінально-процесуальним кодексом, особливостей досудового та судового слідства у справах за участю неповнолітніх підозрюваних, обвинувачених, підсудних. Визначена перспектива подальшого запобігання вчиненню насильницьких злочинів щодо дітей та напрямкам діяльності служб та органів у справах неповнолітніх.