Особливості і проблеми захисту комерційної таємниці при укладенні господарських договорів: організаційно-правові засади - Сухацький, Р. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті проводиться аналіз чинного законодавства в сфері захисту комерційної таємниці підприємства, на основі якого визначаються особливості організації заходів безпеки такого виду інформації у договірних відносинах суб’єкта господарювання з метою забезпечення належних умов його розвитку. На основі проведеного аналізу з’ясовано, що існують проблеми правового регулювання захисту комерційної таємниці від несанкціонованого поширення чи використання такої інформації іншою стороною договору.Обґрунтовано, що використовуючи норми права багатьох законодавчих та підзаконних нормативно- правових актів, які регулюють різні аспекти створення, використання та захисту комерційної таємниці підприємства, власники бізнесу все ж мають можливість розробляти і реалізовувати способи захисту такої інформації при укладанні господарських договорів. Проте кожен підприємець у межах чинного законодавства змушений на власний розсуд визначати порядок та особливості побудови таких заходів інформаційної безпеки. З наведенням наочних прикладів встановлено, який саме обсяг прав та можливостей може використовувати підприємець для захисту комерційної таємниці, та на які саме аспекти варто звертати увагу при розробці таких заходів, виходячи з реальних чи потенційних загроз для власного бізнесу.