Методологічно відправні поняття відносно правових видів таємниці - Олійник, В. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті за допомогою термінологічного та есенційного аналізу з’ясовується, яке поняття є відправним стосовно юридичних видів таємниць, оскільки це має значення для вірного тлумачення і застосування термінології у різних галузях права. Одночасно окреслюється теоретичні правовий, філософський, філологічний та соціальний аспекти, виокремлюються суттєві правові ознаки таємниці.