Поняття дискримінації у сімейному праві України: проблеми визначення - Старчук, О.; Яциняк, О. (Історико-правовий часопис, 2017)
У статті досліджено теоретико-правові аспекти поняття дискримінації та її заборони відповідно до національного законодавства України та міжнародних стандартів у цій сфері. Окрім цього, проаналізовано основні підходи до визначення поняття дискримінації та з’ясовано її сутність; сформульовано висновки й конкретні пропозиції щодо внесення змін і доповнень до законодавства, відповідно до якого забезпечується заборона дискримінації учасників сімейних правовідносин. Доцільно адаптувати національне законодавство до міжнародних стандартів з метою викорінення усіх форм дискримінації за допомогою забезпечення учасників сімейних правовідносин необхідними знаннями й навичками, які будуть необхідні їм для захисту прав і законних інтересів у випадку порушення антидискримінаційного законодавства.