Україна на шляху до європейських стандартів у сфері санітарних та фітосанітарних заходів: що зроблено та які виклики слід подолати - Боснюк-Григорьева, Ю. (Історико-правовий часопис, 2017)
В статті визначено основні шляхи розвитку України в напрямку до забезпечення європейських стандартів санітарних та фітосанітарних норм. Висвітлено результати діяльності нашої держави щодо виконання вимог СОТ та ЄС в аспекті забезпечення належного рівня СФЗ. Аналізуючи сучасний стан та перспективи розвитку України в розрізі зазначених шляхів співпраці з ЄС, наголошено на необхідності системних змін в законодавстві та забезпеченні механізму його виконання, визначено пріоритетні напрямки у відповідній роботі.