Поняття і значення предмету доказування в кримінальному провадженні щодо незаконного перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій - Гламазда, П.; Лавренюк, Б. (Історико-правовий часопис, 2017)
На сучасному етапі розвитку українського суспільства мирні зібрання активно використовуються з метою привернення уваги інших осіб (найчастіше – вищих органів державної влади) до насущних проблем держави і її громадян. У зв'язку з цим реалізація громадянами України свободи мирних зібрань проявляється в організації і проведенні мітингів, походів і демонстрацій, що охороняються кримінальним законодавством України. Ефективне використання норм матеріального права безпосередньо залежить від належного врегулювання того чи іншого явища нормами процесуального права. У статті досліджено поняття предмету доказування в кримінальному провадженні щодо незаконного перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, його значення, а також зроблена спроба надати власне визначення аналізованого поняття.