Критерії правомірності інформаційної згоди пацієнта - Щирба, М. (Історико-правовий часопис, 2017)
У статті розглядається питання права пацієнта на згоду щодо медичного втручання. Вказано, що право пацієнта на добровільну згоду чітко субординується з обов’язком медичного працівника та закладу охорони здоров’я надати повну, комплексну, доступну інформацію останньому. Виділено критерії правомірності інформаційної згоди пацієнта.