Принципи місцевого самоврядування в Україні: поняття, зміст і система - Федоренко, В. (Історико-правовий часопис, 2017)
Публікація присвячена дослідженню сутності та змісту категорії «принципи місцевого самоврядування» та її застосуванню в національній конституційній правотворчій і правозастосовній практиці в контексті реформи місцевого самоврядування в Україні в 2015-2017 рр. на засадах децентралізації. Аналізуються джерела, які визначають принципи міжнародного права, здійснюється їх класифікація та характеристика, а також наступна систематизація.