Модель суспільної комунікації в країні відповідно до праці Ніколо Макіавеллі «Державець» - Світлицька, З.; Яцишин, Н. (Історико-правовий часопис, 2018)
У статті розглядається концепція влади для контролю за суспільною комунікацією, що лежить в основі праці «Державець» Макіавеллі. Основними складовими цього процесу є використання влади, а також мінімізація жорстокості і участь людей або у формі поліції для успішної боротьби з іноземними арміями, або за допомогою підтримки княжого уряду. Це допомагає відокремити елементи, які складають програму Макіавеллі, яка має свою короткострокову мету в формуванні національної держави зі спеціальною моделлю суспільної комунікації. Ця система може бути модернізована в сучасному світі і використана для здійснення ефективної політичної влади. Так, ми вивчаємо метод влади в управлінні соціальними відносинами як шлях до цього.