Сутність, призначення та правове регулювання громадського фінансового контролю - Наконечна, Г. (Історико-правовий часопис, 2018)
У статті доведено, що проблеми у фінансовій системі України на її сучасному етапі розвитку не в останню чергу обумовлені недосконалістю контролю у даній сфері. Зауважується, що розбудова України як демократичної держави вимагає активної та глибокої взаємодії інститутів публічної влади з інститутами громадянського суспільства з основних питань суспільного життя, в тому числі щодо формування та реалізації фінансової політики. Акцентовано увагу, що громадський контроль при цьому є одним із тих інструментів, засобів, що спонукає до такої взаємодії, активізує та розвиває її. У зв`язку із цим досліджено сутність та призначення даного контролю, звернено увагу на стан його правового закріплення.