Присяга суддів як складова частина їх конституційно-правового статусу - Кравчук, В. (Історико-правовий часопис, 2018)
Стаття присвячена аналізу присяги суддів як елементу їх конституційно-правового статусу та визначенню її ролі для становлення конституційних основ правового статусу суддів. Визначено фактори, що зумовили необхідність правового регулювання інституту присяги суддів, а також охарактеризовано умови, в яких здійснювалось складення присяги суддями. Досліджено динаміку розвитку інституту присяги суддів в національному конституційному та судоустрійному законодавстві. Присяга суддів є додатковим (неосновним) структурним елементом їх правового статусу, за допомогою якого, особи, призначені на посади суддів, набувають повноважень суддів.