Адміністративний суд як суб’єкт адміністративного судочинства - Копетюк, М. (Історико-правовий часопис, 2018)
У статті розглядаються основні тренди законодавчого регулювання адміністративного судочинства в Україні і визначення статусу адміністративного суду як суб’єкта адміністративного судочинства. Автор обґрунтував висновок про те, що адміністративний суд є визначальним суб’єктом адміністративного судочинства, який має самостійний владно-розпорядчий статус. Категорія «суб’єкт адміністративного судочинства» набагато ширша за своїм значенням і сутністю, ніж категорія «учасник адміністративного судочинства», оскільки охоплює не лише учасників, а й адміністративний суд як суб’єкта, що має адміністративну процесуальну правосуб’єктність.