Нормативно-правові аспекти визначення понять «соціальний захист» і «соціальне забезпечення» - Копетюк, М. (Історико-правовий часопис, 2019)
Статтю присвячено аналізу нормативно-правового визначення ознак, змісту, сутності, юридичної природи та співвідношення понять «соціальний захист» і «соціальне забезпечення», які здійснюються від імені і за дорученням держави відповідними уповноваженими на це службовими і посадовими особами та органами й реалізуються у сфері правовідносин між громадянами й державою за допомогою спеціальних інститутів. Поняття «соціальний захист» і «соціальне забезпечення» слід сприймати як співвідношення цілого та його складової, яке стосується фактично усієї соціальної сфери в державі.