Нормативно-правові аспекти визначення поняття правоохоронного органу й правоохоронної діяльності - Копетюк, Н. (Історико-правовий часопис, 2013)
У статті аналізуються нормативно-правове визначення правоохоронного органу та правоохоронної діяльності, юридична література щодо визначення ознак правоохоронної діяльності, яка здійснюється від імені й за дорученням держави відповідними уповноваженими на це службовими особами та органами й реалізується у сфері правовідносин між громадянами й державою за допомогою спеціальних інститутів – правоохоронних органів.