Правосуб’єктність фізичних осіб у сфері правовідносин працевлаштування - Вусенко, Ю. (Історико-правовий часопис, 2013)
Досліджено складники трудової правосуб’єктності фізичних осіб, які шукають роботу у сфері правовідносин працевлаштування. Необхідними елементами набуття трудової дієздатності в цій сфері правовідносин є працездатність та працездатний вік особи, її готовність приступити до роботи. У сучасних умовах ринкових змін коло осіб, які стають суб’єктами правовідносин працевлаштування, розширюється, тому мають бути змінені умови набуття трудової правосуб’єктності відповідно до міжнародно-правових стандартів та норм права України.