Окремі правові питання розвитку екологічного страхування життя та здоров’я громадян від негативного впливу джерел підвищеної екологічної небезпеки - Решетник, Л. (Історико-правовий часопис, 2013)
У статті досліджено правові питання розвитку в Україні екологічного страхування, наведено класифікацію видів екологічного страхування, які можна виділити на основі аналізу чинного екологічного законодавства. Окреслено провідні напрями розвитку як добровільного, так і обов’язкового екологічного страхування. Основну увагу приділено страхуванню життя та здоров’я громадян від негативного впливу об’єктів підвищеної екологічної небезпеки.