Деякі аспекти злочину й покарання доби Київської Русі - Крисюк, Ю. (Історико-правовий часопис, 2013)
У статті досліджено відображення в «Руській Правді» моралі тогочасного суспільства в процесі призна- чення покарання за злочини в Київській Русі. Здійснено порівняння підходів до покарання, відображених у кримінальному законодавстві та в «Повчанні» Володимира Мономаха.