Правові аcпекти діяльності іноземних адвокатів у країнах Європейського Союзу: на прикладі Німеччини - Кравчук, В. (Історико-правовий часопис, 2014)
У статті проаналізовано умови набуття правого статусу адвоката іноземцями в Німеччині і обмеження, що стосуються ведення власної канцелярії такими адвокатами. Іноземець, що здійснює адвокатську діяльність, повинен вступити до адвокатської палати та бути зареєстрованим в суді у списку адвокатів. Після допуску до здійснення адвокатської діяльності, внесення до списку в німецькому суді, професійна позиція іноземного адвоката зрівнюється з позицією німецького адвоката.