Історія ліцензованої діяльності у сфері паливно-енергетичного комплексу України з давнини до початку XX ст. - Піцикевич, В. (Історико-правовий часопис, 2015)
У статті досліджено історію ліцензованої діяльності у сфері паливно-енергетичного комплексу України з моменту зародження її витоків до початку XX століття. Встановлено, що витоки формування ліцензованої діяльності у сфері паливно-енергетичного комплексу України прослідковуються від Давньоруської держави. Найбільшого розвитку та нормативного врегулювання ліцензована діяльність у сфері ПЕК України набула за часів Австрії та Австро-Угорщини.