Функції Київської судової палати - Левчук, Ю. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті аналізується діяльність Київської судової палати – органу апеляційного оскарження рішень окружних судів, що був створений при реалізації судової реформи 1864 року у Російській імперії. З’ясовано основні функцій Київської судової палати. Київська судова палата, створена в 1880 році, згідно з нормами Статуту 1864 року, була органом апеляційного оскарження рішень окружних судів як судів першої інстанції у юридично визначених категоріях справ; цим полегшувалась діяльність прокуратури, захисту і нотаріату. Беручи до уваги позитивні і негативні наслідки реформи 1864 р. у контексті досвіду діяльності Київської судової палати слід визнати, що всі основні функції цим органом були виконані на високому рівні.Київська судова палата, будучи судовим органом, могла поєднувати свою роботу з іншими необхідними адміністративними й організаційними функціями в Київській губернії.