Поняття санкції у теорії права - Сопронюк, О. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті встановлено етимологічне значення поняття «санкція»; проаналізовано теоретичні підходи до визначення санкції норми права; виокремлено суттєві ознаки, які його характеризують; піддано критиці концепцію позитивної відповідальності та санкцій-заохочень; встановлено інформаційний та превентивний ефекти існування та застосування санкцій до правопорушників; з’ясовано співвідношення та зв’язок між санкцією норми права та юридичною відповідальністю.