Вплив злочинної субкультури на безпеку життєдіяльності особи у місцях позбавлення волі - Джужа, О.; Колб, С. (Історико-правовий часопис, 2016)
В статті здійснений аналіз змісту впливу кримінальної субкультури на стан правопорядку, безпеки, виконання і відбування покарання у виді позбавлення волі в Україні, визначені проблемні питання, що пов’язані з протидією зазначеному суспільно небезпечному явищу, та запропоновані науково обґрунтовані шляхи їх вирішення. Автори одержави висновок, згідно із яким кримінальна субкультура в установах виконання покарань являє собою особливу сферу життєдіяльності особи в умовах її ізоляції від суспільства, яка виражається у кримінальній ідеології, специфічних етичних нормах і цінностях, естетичних установах і потребах, міфології та смаках, якими керуються засудженні у повсякденному житті та побуті, а також має свій об’єктивний вплив на стан безпеки усіх суб’єктів і учасників кримінально-виконавчих правовідносин, що необхідно враховувати при проведенні заходів, що забезпечують безпечні умови життєдіяльності особи в умовах місць позбавлення волі.