Дитяча праця: український досвід в міжнародному контексті - Старчук, О.; Яциняк, О. (Історико-правовий часопис, 2016)
Устатті досліджено теоретико-правові аспекти поняття дитячої праці та її заборони відповідно до національного законодавства України та міжнародних стандартів у цій сфері. Окрім цього, проаналізовано основні підходи до визначення поняття дитячої праці та з’ясовано її сутність; охарактеризовано регіональні особливості дитячої праці в Україні; сформульовано висновки й конкретні пропозиції щодо внесення змін і доповнень до законодавства. Доцільно адаптувати національне законодавство до міжнародних стандартів з метою викорінення усіх форм праці дітей за допомогою систематизації законодавчої бази з питань заборони дитячої праці та включення цього питання до загальнодержавних програм економічного та соціального розвитку держави тощо.