Визначення поняття децентралізації та її впровадження в Україні (окремі теоретичні аспекти) - Коваленко, І.; Решетник, Л. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті узагальнено основні наукові підходи щодо визначення поняття децентралізації, проаналізовано, що собою являє децентралізація, яка її мета та завдання. Ураховуючи розмежування повноважень органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, при проведенні децентралізації, визначено управлінські функції які спрямовані на впорядкування публічної влади в Україні.