Правові проблеми децентралізації влади у контексті реалізації народного суверенітету в Україні - Богів, Я. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті проведено аналіз правових проблем процесу децентралізації влади, зокрема реалізації принципу субсидіарності як однієї із базових засад реформи місцевого самоврядування, в тому числі визначено теоретичний зміст вказаного принципу та особливості його реалізації у процесі внесення змін до Конституції України. Серед можливих напрямів правового забезпечення принципу субсидіарності місцевого самоврядування у сучасному конституційному процесі України виділено потребу більш чіткого визначення вказаного принципу, а також можливу фіксацію розподілу компетенції різних рівнів місцевого самоврядування безпосередньо у тексті Конституції України.