Кримінологічна характеристика та запобігання злочинам проти моральності - Хомич, Д. (Історико-правовий часопис, 2016)
Статтю присвячено теоретичним аспектам визначення сутності злочинів проти моральності та їх попередження. Розглянуто основні напрями роботи правоохоронних органів щодо попередження злочинів проти моральності. Запропоновані загально-соціальні заходи запобігання злочинам проти моральності як сукупність економічних, політичних, організаційних, інформаційних та інших заходів, які забезпечують розвиток суспільства, обмеження криміногенно-небезпечного протистояння у суспільстві, зміцнення економіки, нейтралізацію чинників виникнення криміногенних середовищ у суспільстві.