Щодо визначення сутності злочинної діяльності - Саско, О. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті розглянуто та проаналізовано погляди вчених на визначення поняття «злочинна діяльність». З’ясовується сутність злочинної діяльності, оскільки це має важливе значення для визначення основних напрямків боротьби з нею, встановлення засобів протидії, а також попередження. Розглядаються змістовні елементи злочинної діяльності – мета, об’єкт, суб’єкт, засоби та процес діяльності, а також обґрунтовано, що для підвищення ефективності боротьби зі злочинною діяльністю потрібно вивчати її як соціальний феномен, як один із різновидів соціально значущої людської діяльності.