Практика Європейського суду з прав людини щодо експертиз у кримінальному провадженні - Крикунов, О.; Карпінська, Н. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті досліджено прецедентну практику Європейського суду з прав людини щодо оцінки дотримання права особи на справедливий характер кримінального провадження у контексті застосування таких засобів доказування обставин конкретного провадження, як висновок експерта та його показання. Встановлено, що непроведення судової експертизи цим Судом визнається невиконанням державою обов’язку провести ефективне розслідування злочину; узагальнено підходи до критеріїв компетентності та незацікавленості особи експерта; право сторін на допит експерта.