Кримінальне законодавство України у контексті розвитку конституційних засад - Кваша, О.; Пархоменко, Н. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті обґрунтовано, що у галузі кримінального права конституційні засади набувають специфіки, яка обумовлюється особливостями правового регулювання та охорони суспільних відносин. Зважаючи на велике не лише теоретичне, але і практичне значення конституційних засад кримінального права, особливої уваги потребує питання доцільності закріплення в КК України окремої статті чи розділу, у якому б комплексно визначались основні із таких засад. Найбільш перспективним у цьому сенсі є доктринальне дослідження значення конституційних засад розвитку кримінального права України.