Окремі методологічні підходи до вивчення корпоративних відносин - Жорнокуй, Ю. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті, з використанням окремих методів наукового пошуку, аналізуються проблемні моменти з’ясування правової природи корпоративних відносин. Зазначено, що основною проблемою обґрунтування цивільно-правової чи господарсько-правової концепцій корпоративних відносин є обрання методів наукового дослідження. У зв’язку з цим потребують перегляду ряд таких положень:1) визнання, крім корпорації та її учасників (акціонерів), учасниками корпоративних відносин і посадових осіб органів корпорації; а також, з урахуванням поділу корпоративних відносин на регулятивні та охоронні, 2) визнання їх об’єктами суб’єктивних корпоративних прав.