Філософія держави: проблеми наукової ідентифікації - Бостан, С. (Історико-правовий часопис, 2016)
У статті проаналізовані наявні в сучасній науці підходи до вивчення проблем, пов’язаних з державою, та обґрунтована необхідність її філософського осмислення в рамках нової наукової дисципліни – філософії держави. Запропоновано визнати за філософією держави статус автономної дисципліни з міждисциплінарним компонентом (філософії і державознавства), предметом якої є пізнання феномену держави на основі гносеологічних, онтологічних та аксіологічних засад.