Правовий режим селянських лісів на території України за часів Російської імперії (XVIII – початок ХХ століття) - Смолярчук, Р. (Історико-правовий часопис, 2017)
Стаття присвячена дослідженню розвитку правового режиму селянських лісів у дореволюційний період. Досліджено умови становлення селянських лісів як окремої категорії лісів державної власності, та формування їх в якості громадської власності громад. Проведено періодизацію розвитку правового режиму селянських лісів в Російській імперії.