Про деякі сутнісно-змістовні ознаки поняття «персонал органів та установ виконання покарань» - Колб, О.; Ремега, В. (Історико-правовий часопис, 2017)
В статті здійснено системний аналіз окремих змістовних елементів, які виражають сутність діяльності персоналу органів та установ виконання покарань, а також визначені як тотожні, так і відмінні ознаки, виведені в науці, що є ключовими при визначенні його правового статусу. Запропоновано КВК України доповнити главою 3-1 «Персонал органів та установ виконання покарань і органів пробації», у якій закріпити ст. 21-1 «Персонал органів та установ виконання покарань і органів пробації» та ст. 21-2 «Вимоги, що пред’являються до персоналу органів та установ виконання покарань і органів пробації».