Про деякі теоретичні підходи щодо сутності діяльності персоналу органів та установ виконання покарань в Україні - Коваленко, В.; Колб, І. (Історико-правовий часопис, 2017)
У статті викладені результати наукових досліджень, що стосуються визначення змістовно сутнісних ознак, які складають поняття «персонал органів та установ виконання покарань», а також доведено їх взаємозв’язок та взаємодію з тими елементами, що витікають із соціально-правової природи професійної діяльності цих осіб.