Характеристика джерел регіонального співробітництва України в рамках Єврорегіону «Буг» - Гороть, А. (Історико-правовий часопис, 2017)
У статті здійснено аналіз основоположних актів, які започаткували розвиток регіонального співробітництва України в рамках Єврорегіону «Буг». Визначається що нормативно-правова база регіонального співробітництва двох держав, особливо з другої половини 90-х років, значно наблизилась до кращих європейських зразків, що дало змогу ефективно налагодити регіональну співпрацю в межах єврорегіонів. Підсумки роботи Єврорегіону «Буг» переконливо свідчать про значний потенціал такої моделі транскордонного співробітництва, але його подальший розвиток потребує адекватних інструментів і ресурсів, у першу чергу людських та фінансових. Для того, щоб забезпечити неухильне просування Єврорегіону «Буг» вперед, необхідно вміло й ефективно задіяти усі наявні механізми та фінансові джерела.